Graszoden

Gras en Groen Graszoden levert en legt uitsluitend graszoden, ook wel grasmatten genoemd, van de allerhoogste kwaliteit. Met graszoden kan binnen een erg korte tijd een nieuw gazon aangelegd worden. De premium graszoden worden op specialistische wijze geteeld en geoogst. Het kweekproces, waarbij vrijwel dagelijks onderhoud aan de graszoden wordt gepleegd, draagt zorg voor de perfecte kwaliteit van de graszoden.

Onze graszoden de volgende kenmerken:

De prijzen van onze graszoden

Wat een graszode kost per m² is afhankelijk van wat u wilt. U heeft daarbij de keuze uit drie verschillende opties:

Graszoden leggen, vanaf € 6,00 per m²

Onze medewerkers kunnen de graszoden bij u komen leggen. Afhankelijk van het aantal m² gelden er prijzen vanaf € 6,00 per m². Wat u daarbij van ons mag verwachten, leest u op de pagina graszoden leggen.

Graszoden thuisbezorgd, voor € 2,19 per m² excl. bezorgkosten

Het bij u thuis laten bezorgen van graszoden wordt verzorgd door onze leverancier van graszoden. Hendriks Graszoden bezorgd de graszoden bij u thuis voor € 2,19. Plus de kosten van het bezorgen vanaf € 69,- per bestelling. Meer informatie hierover leest u op de pagina grasmatten bezorgen.ECOstyle aaltjes emelten 100 m?
ECOstyle aaltjes

€ 39,95    

Emelten 100 m²

Natuurlijke vijanden voor de bestrijding van emelten. Voldoende voor 100 m² gazon.

Bestel direct
ECOstyle aaltjes emelten 500 m?
ECOstyle aaltjes

€ 129,95    

Emelten 500 m²

Natuurlijke vijanden voor de bestrijding van emelten. voldoende voor 500 m² gazon

Bestel direct
BSI Mollen stop mollenverjager
Mollenverjager

€ 36,95    

BSI op batterij

Professionele mollenverjager op batterijen voor circa 1200m²..

Bestel direct
Graszoden
Graszoden
Graszoden
Graszoden
Graszoden

Graszoden van premium kwaliteit

Wij leggen uitsluitend graszoden van premium kwaliteit. Deze graszoden zijn het meest geschikt voor het vormen van een speelgazon.

U krijgt met premium graszoden een gazon dat:

Hoge sierwaarde

De premium graszoden zijn ingezaaid met 4 verschillende soorten gras. Deze grassen vullen elkaar aan waardoor u een perfect gazon krijgt. Alle grassoorten hebben een mooie, donkergroene kleur en de fijnere grassoorten zorgen ervoor dat de graszoden dicht bezet zijn.

Regelmatig belopen of bespelen

Geselecteerde grassoorten zijn alle bestand tegen een flinke belasting. U kunt dus probleemloos de graszoden belopen of bespelen. Hoewel u het gras zult beschadigen, zal het hierdoor niet afsterven.

Uw premium gazon zal zichzelf herstellen

Nadat uw gazon intensief is gebruikt, kunnen hier lichte sporen van te zien zijn. Het blijft uiteindelijk toch een natuurproduct. Gelukkig kenmerken de grassoorten zich door zich te herstellen. Zowel in de breedte als in de hoogte zal het gras opnieuw gaan uitlopen. Open gevallen plekken zullen snel weer bezet zijn. Hierdoor heeft u snel weer een perfect gazon.

Uw gazon kan kort gemaaid worden

Om een gazon er mooi uit te laten zien is het belangrijk dat het gras overal dezelfde lengte heeft. Dit bereikt u door uw gazon regelmatig te maaien. Het komt zowel de uitstraling van het gazon als de kwaliteit van het gazon ten goede. Na elke maaibeurt zal het gras gaan uitstoelen. Dit betekent dat het gras nieuwe uitlopers en grassprieten gaat vormen. Dit draagt bij aan een dicht gazon, waarin gazononkruid en gazonmos geen kans krijgen.

De graszoden kunnen enigsinzs in de schaduw worden gelegd

Hoewel geen enkele grassoort groeit in de volledige schaduw zijn er wel een aantal grassoorten die een bepaalde mate van schaduw verdragen. Eén daarvan is Engels raaigras, deze soort zit ook in onze graszoden verwerkt. Toch doet u er goed aan zoveel mogelijk schaduw weg te nemen of de vorm van het gazon waar mogelijk aan te passen. 

Herkomst van onze grasmatten

De graszoden die wij leggen worden gekweekt door Hendriks Graszoden uit Heythuysen. Het familiebedrijf heeft maar liefst 300 hectare grond waar graszoden op worden gekweekt. Zij zijn dan ook één van de grootste graszodenkwekers van Europa. Zij leveren graszoden over de hele wereld. Bij voetbalclubs zoals AC Milan en Real Madrid wordt er gevoetbald op hetzelfde type gras als dat wij bij u komen leggen. U krijgt dus graszoden van Champions League-kwaliteit.

De verschillende soorten gras in de graszoden

Lang niet alle soorten gras zijn geschikt voor uw grasmat. Zo bestaan er wereldwijd zo’n 8000 verschillende soorten gras. Heel veel grassen zijn niet geschikt om dienst te doen als gazon, doordat ze niet de juiste kleur, zachtheid of groeiwijze hebben. Een van de belangrijkste voorwaarden voor de grassen is dat ze gemaaid worden verdragen. De grassen in onze graszoden zijn speciaal op uw wensen afgestemd. Decennialang is er onderzoek gedaan naar verschillende grassoorten en heeft men soorten gekruist om tot het perfecte gazon te komen.

De volgende soorten gras bevinden zich in onze graszoden:Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Grasmatten leggen Rotselaar

Lies Buysschaert


5

"Erg vlotte en nette uitvoering! Zeer efficiënt. heel blij met het resultaat."

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Maatregelen Gras en Groen in verband met Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Overzicht

Onze graszoden zijn dagvers

Graszoden zijn beperkt houdbaar. Als de graszoden te lang op een rol hebben gezeten, beginnen ze te rotten. Vooral in warme perioden is dit een probleem: de graszoden zijn dan echt maar 24 uur houdbaar. Buiten de zomerperiode kunnen de graszoden vaak wel wat langer opgerold blijven liggen. De premium graszoden leggen wij altijd binnen 24 uur bij u in de tuin aan.

Graszoden in de schaduw

Sommige grassoorten kunnen beter dan andere soorten tegen schaduw. Hoewel te veel schaduw er altijd voor zal zorgen dat het gras afsterft, kunnen de grassoorten in de premium graszoden tegen een bepaalde mate van schaduw. Het is lastig in te schatten hoeveel schaduw dit is. Wij raden dan ook altijd aan dit zo veel mogelijk te vermijden. Neem door te snoeien zo veel mogelijk schaduw weg of zet beplanting op de meest schaduwrijke delen van het gazon.

Geen plastic netten

Bij het kweken van graszoden kan gebruikgemaakt worden van plastic netten. Deze plastic netten helpen het gras zichzelf bij elkaar te houden. Hierdoor kunnen graszoden sneller gesneden worden of de graszoden kunnen dikker gesneden worden. Het dikker snijden is vooral belangrijk voor het vormen van big slabs, die gebruikt worden bij de aanleg van bijvoorbeeld voetbalvelden.

Het sneller snijden zorgt ervoor dat de velden tweemaal per jaar gezaaid en geoogst kunnen worden. Onze graszoden bevatten geen plastic netten om de graszoden bij elkaar te houden. Onze premium graszoden worden gedurende 12 maanden opgekweekt. Hierdoor ontwikkelen ze een wortelstelsel dat zo sterk is dat ze de graszode bij elkaar houden.

Doordat onze graszoden vrij zijn van plastic netten, hoeft u niet bang te zijn dat u hier nog lange tijd resten van aantreft in uw tuin. De plastic netten zijn niet biologisch afbreekbaar. Tijdens het verticuteren of op plekken waar het gras veel slijt zouden deze naar boven kunnen komen.

Vrij van onkruid en schadelijke insecten

Bij het kweken van de graszoden wordt er continu zorg voor gedragen dat de graszoden vrij zijn van onkruid en schadelijke insecten. Een paar weken nadat de velden zijn ingezaaid begint men met het bestrijden van onkruid. Met name op pas ingezaaide velden is de kans dat onkruid begint te groeien groot. Door tijdig te beginnen met de bestrijding voorkomt men uitbreiding en verdere verspreiding van het onkruid.

Schadelijke insecten zoals engerlingen en emelten worden in de daarvoor geschikte periode in het jaar aangepakt. Er wordt hierdoor voorkomen dat er grote populaties in het gras kunnen ontstaan. De bestrijdingsmiddelen die gebruikt worden zijn specifiek afgestemd op onkruid of insecten die ze moeten bestrijden. Het heeft dus geen nadelige effecten op de natuurrijke omgeving. U bent hierdoor wel verzekerd van een onkruidvrije start van uw gazon!

Nieuwsgierig geworden naar onze graszoden?

Gras en Groen Graszoden kan snel en op korte termijn graszoden bij u komen leggen. Wij leggen op vakkundige wijze premium graszoden tegen een scherpe prijs. Wanneer u nu nog een offerteaanvraag doet, ontvangt u binnen 24 uur een passende offerte. Indien u akkoord geeft nemen wij contact met u op om de werkzaamheden binnen 21 dagen bij u in te plannen.

Wij leggen graszoden in onder andere de volgende woonplaatsen:

Aalst Anderlecht Antwerpen Brugge
Brussel Deurne Elsene Genk
Gent Hasselt Kortrijk Leuven
Mechelen Oostende Roeselare Schilde
Schoten Sint Niklaas Turnhout Ukkel

Mollenklem Yankee
Mollenklem

€9,95    

Yankee

Veilig te plaatsen mollenklem met handvat.

Bestel direct
BSI Fertimoss mosdoder 3,5 kg
Mosdoder

€ 9.95    

Fertimoss 3,5 kg

Krachtige mosdoder voor de bestrijding van mos op 40 m².

Bestel direct

   

Klanttevredenheid

Klanten waarderen Gras en Groen met een 9,2

alt tag 3

Grasmatten leggen altijd binnen 21 dagen

alt tag 4

3 maanden garantie bij graszoden leggen

Gras en Groen

Wilt u premium grasmatten laten leggen? Gras en Groen heeft een aanleg service. Vanaf € 5,50 per m² komen wij egaliseren, de ondergrond bemesten en de graszoden leggen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf grasmatten leggen? Lees dan hier een uitgebreid stappenplan. Met de instructies kunt u zelf aan de slag. De graszoden kunt u online bestellen.

Lees meer
Gras en Groen

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van de grasmatten van Gras en Groen Graszoden? U vindt hier uitgebreide informatie over de premium kwaliteit graszoden die wij leggen.

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen