Verbrand gazon

U hebt een verbrand gazon. Het gazon in uw tuin kan van de ene dag op de andere volledig geel kleuren. Wanneer dit plotseling gebeurt, is de kans erg groot dat het gazon is verbrand. Meststoffen of urine van huisdieren onttrekken in dit geval vocht aan het gras, waardoor het uitdroogt en verbrandt. Hoe weet u dat het gazon is verbrand? Aan de hand van onderstaande informatie kunt u nagaan of uw gazon is verbrand.Verbrand gazon
Verbrand gazon
Verbrand gazon
Verbrand gazon
Verbrand gazon

Oorzaken van verbrand gazon

Ontlasting van huisdieren

In de ontlasting en met name in de urine van uw huisdieren zitten zouten. Dit is overigens ook bij mensen het geval. De zouten in de urine kunnen leiden tot verbranding. Dit gebeurt doordat de zouten vocht onttrekken aan de grassprieten. Het gras droogt daardoor uit en verbrandt.

Verkeerd gebruik kunstmest

Mocht u het gazon bemesten, volg dan de adviezen die u kunt lezen op deze website. Het op een verkeerde wijze toepassen van kunstmest leidt onherroepelijk tot een verbrand gazon. En deze schade zal niet eenvoudig te herstellen zijn. Voor de kunstmest is het belangrijk dat deze niet gestrooid wordt op een gazon dat nat is. Door de kleine vochtdruppeltjes begint de kunstmest op te lossen en vocht aan te trekken. Bij contact met het gras onttrekt het ook hier vocht aan. Strooi het dus op een droog gazon en sproei totdat de mest volledig is opgelost.

Overbemesten

Een teveel aan meststoffen kan eveneens tot grote problemen leiden. Bij overbemesting raakt de grond vervuild en sterft het gras als gevolg daarvan af. U kunt dit ook regelmatig zien op weilanden van boeren. Ook deze kunnen wel eens geelbruin kleuren als gevolg van het te veel toedienen van meststoffen.

 

Verbranding gazon voorkomen

In alle gevallen van een verbrand gazon is water de oplossing. Ontlasting van de huisdieren kan bij snel handelen zelfs helemaal geen schade veroorzaken en ook bij kunstmest zorgt sproeien ervoor dat het gazon niet verband. Is het gazon eenmaal verbrand, dan heeft het gazon water nodig om te herstellen.Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Grasmatten leggen Schoten

Marc de Bleser


5

"Ik kan de firma dan ook ten zeerste aanbevelen."

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Wat kunt u doen tegen mollen?

Waarom duiken juist in de winter mollen op in uw tuin en wat kunt u er tegen doen? Lees snel verder!

Lees verder
Overzicht

Tips om verbranding door kunstmest te voorkomen

Voordat u de kunstmest strooit over het gazon, dient u het gazon te maaien. Dit zorgt voor een betere verdeling en bovendien verkleint het de kans dat kunstmest leidt tot verbranding. Bemest nooit het gazon wanneer dit vochtig is. De mest die u verspreidt, lost direct op en voordat u de kans hebt om de sproeier aan te zetten is het kwaad al geschied. Zet direct na het uitstrooien van kunstmest de sproeier aan. Blijf sproeien totdat de mest volledig is opgelost. Gebruik nooit meer kunstmest of gazonkalk dan de aanbevolen hoeveelheid.

Verbrand gazon herstellen

In het het geval van overbemesting is de grasmat uitsluitend te herstellen door de aangetaste delen te vervangen. De bodem dient daarbij omgespit te worden om het teveel aan mest en kalk te verspreiden. Vervolgens kunt u het inzaaien of voor direct resultaat kiezen voor premium graszoden leggen./p>

In alle andere gevallen zal het gazon zich wel weer herstellen. Het heeft wellicht even tijd nodig, maar met voldoende water komt het gras vanzelf weer mooi op. Let wel op, want de beschadigde delen zijn dun geworden en mos en onkruid zullen daardoor eerder hun intrede doen in het gazon.


Graszaad 0,5 kg

€ 15,80    

Graszaad

Graszaad speelgazon 0,5 kg. Voor het bijzaaien en herstellen van kale plekken in het gazon.

Bestel direct
Graszaad 1,0 kg

€ 18,50    

Graszaad

Graszaad speelgazon 1,0 kg. Voor het bijzaaien en herstellen van kale plekken in uw gazon.

Bestel direct
Herstelgazon 1kg

€ 16,90    

Herstelgazon 1kg

Herstelgazon graszaad 1 kg. Geschikt voor het extra snel herstellen van kale plekken in uw gazon.

Bestel direct
Klanttevredenheid

Klanten waarderen Gras en Groen met een 9,2

alt tag 3

Grasmatten leggen altijd binnen 21 dagen

alt tag 4

3 maanden garantie bij graszoden leggen

Gras en Groen

Wilt u premium grasmatten laten leggen? Gras en Groen heeft een aanleg service. Vanaf € 5,50 per m² komen wij egaliseren, de ondergrond bemesten en de graszoden leggen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf grasmatten leggen? Lees dan hier een uitgebreid stappenplan. Met de instructies kunt u zelf aan de slag. De graszoden kunt u online bestellen.

Lees meer
Gras en Groen

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van de grasmatten van Gras en Groen Graszoden? U vindt hier uitgebreide informatie over de premium kwaliteit graszoden die wij leggen.

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen