Grasmatten leggen in het voorjaar

Grasmatten leggen in het voorjaar

Geplaatst door: Thijs v.d. Bersselaar
Productspecialist Gras en Groen Graszoden
Volg Thijs v.d. Bersselaar LinkedIn
Geplaatst op: 16-03-2015
Laatst aangepast op: 13-01-2017

Thijs v.d. Bersselaar

Hebt u ook zo’n zin om over enkele weken op uw terras te zitten en te genieten van een mooi groen gazon? Dat kunnen wij voor u realiseren. Het voorjaar is een prima seizoen voor het leggen van grasmatten. Wilt u weten wat de kosten zijn? Vraag dan vandaag nog een offerte aan.

Wanneer begint het seizoen?

Wanneer kunnen wij grasmatten leggen? Grasmatten kunnen in principe het hele jaar door gelegd worden. Kleine uitzondering hierop vormt de periode dat het vriest. Wanneer de grond bevroren is, kunnen de grasmatten niet gesneden worden. Bijkomend probleem is dat de ondergrond dan ook niet te bewerken is. Ondanks dat grasmatten ook in de wintermaanden gelegd kunnen worden, doen wij dit bij voorkeur niet. Het leggen van graszoden in de winter kan eigenlijk alleen maar voor problemen zorgen. Het gras stopt in de wintermaanden met groeien en natte en extreem koude perioden kunnen ervoor zorgen dat de graszoden afsterven. Het seizoen voor het leggen van graszoden begint normaal gesproken in maart en loopt door tot in november. In de winter komen veel aanvragen binnen en deze worden allemaal ingepland in de eerste weken van ons seizoen. Voordelen van dit seizoen zijn:

Offerte aanvragen

Heel veel klanten van Gras en Groen Graszoden komen bij ons binnen via de website. U bent op onze website terecht gekomen vanwege de goede vindbaarheid. Op onze website kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Het is daarbij belangrijk dat u zo nauwkeurig mogelijk het aantal m² op geeft. U krijgt daardoor een offerte die past bij uw tuin.

Binnen 24 uur krijgt u van ons een passende offerte. Doordat wij op grote schaal grasmatten leggen, werken wij voor de goedkoopste prijzen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Wanneer u akkoord geeft via de mail, dan nemen wij direct contact met u op om de afspraak met u in te plannen. Deze afspraak kan wat ons betreft altijd binnen 14 dagen worden gemaakt. Als het u schikt, heeft u dus binnen twee weken een nieuw gazon. Dat betekent dat u binnen een maand een gazon heeft waar u volop gebruik van kunt maken.

Onderhoud na de aanleg

De grasmatten hebben direct verzorging nodig, na het leggen in uw tuin. De grasmatten zijn tijdens het snijden van het merendeel van hun wortels ontdaan. Om te zorgen dat de grasmatten niet uitdrogen moet u tijdig met sproeien beginnen. Het is dan ook aan te raden om de sproeier al klaar te hebben staan, als onze medewerkers bij u arriveren. Buiten het sproeien zijn er nog een klein aantal taken die u dient uit te voeren in de eerste weken na de aanleg van het gazon. Het zijn de volgende onderhoudstaken:

Mierenbuffet

€ 9,95    

Mieren lokdozen1

Ecostyle Loxiran mierenbuffet 2st. Snel en doeltreffend van de overlast van mieren af.

Bestel direct
Verwijder gazon
Verwijder gazon

vanaf € 3,-    

Verwijder gazon

Prijzen vanaf € 3,- p/m² en alleen in combinatie met graszoden leggen.

Lees verder
Graszoden leggen
Graszoden leggen

vanaf € 5,50 per m²    

Graszoden leggen

Graszoden laten leggen vanaf € 5,50 per m². Laat Gras en Groen uw graszoden leggen in uw tuin.

Lees verder

Lees ook:

Kale plekken bijzaaien en herstellen

Kale plekken bijzaaien en herstellen

20-04-2018

Zitten er kale plekken in uw gazon? In dit blog geef ik u uitleg hoe u dit kunt herstellen.

Lees verder
Gras opvangen of mulch maaien?

Gras opvangen of mulch maaien?

13-04-2018

Kunt u het gemaaide gras het beste opvangen of mag u mulch maaien? Lees snel verder voor het antwoord!

Lees verder
Waar komen de graszoden vandaan?

Waar komen de graszoden vandaan?

03-04-2018

In dit blog geven wij u tekst en uitleg over onze graszoden en waar ze vandaan komen.

Lees verder
Start graszodenseizoen 2018

Start graszodenseizoen 2018

19-03-2018

Wanneer kunnen er weer grasmatten gelegd worden in de tuin? In dit nieuwsartikel krijgt u meer duidelijkheid over de start van het graszodenseizoen.

Lees verder
Gazononderhoud maart

Gazononderhoud maart

01-03-2018

In de tweede week van maart, komt het voorjaar toch echt op gang. De hoogste tijd dus voor de instructies voor het gazononderhoud in maart!

Lees verder
Gazononderhoud september 2017

Gazononderhoud september 2017

01-09-2017

September is een echte overgangsmaand, het najaar zit eraan te komen! Wat voor gevolgen heeft dit voor het onderhoud van het gazon in de maand september?

Lees verder
Gazononderhoud augustus 2017

Gazononderhoud augustus 2017

01-08-2017

De laatste zomermaand van dit jaar brengt weer het nodige gazononderhoud met zich mee. Met name voor de vakantiegangers zal er wat werk te verrichten zijn.

Lees verder
Gazon onkruid

Gazon onkruid

31-07-2017

Een egaal en donker groen gazon is een sieraad voor de tuin. Onkruiden kunnen deze fraaie aanblik aardig verstoren.

Lees verder
Gazononderhoud mei 2017

Gazononderhoud mei 2017

01-05-2017

Wat heeft u aan gazononderhoud in mei? Deze maand is het ijsheiligen, normaal gezien is er vanaf dat moment geen nachtvorst meer. Het gras raakt in deze periode van het jaar.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen