Grasmatten leggen in de zomer

Grasmatten leggen in de zomer

Geplaatst door: Thijs v.d. Bersselaar
Productspecialist Gras en Groen Graszoden
Volg Thijs v.d. Bersselaar LinkedIn
Geplaatst op: 21-07-2015
Laatst aangepast op: 13-01-2017

Thijs v.d. Bersselaar

Natuurlijk kunnen er grasmatten gelegd worden in de zomer. Er zijn dan wel een aantal punten van aandacht zoals het klaarzetten van sproeiers en u moet weten wat u moet doen direct na het aanleggen van uw nieuwe gazon. Maar dan gaat het wel lukken. Wij helpen u graag.

Punten van aandacht

De zomer leent zich uitstekend voor het leggen van grasmatten. Gras groeit in geen enkel seizoen zo hard als in de zomer.  Natuurlijk zijn er wel een aantal extra aandachtspunten. Maar als u zich daaraan houdt levert het leggen van grasmatten in de zomer geen problemen op.In de zomer is het nog steeds erg goed weer voor het leggen van grasmatten. Het gras groeit in geen enkel seizoen zo hard als nu. U dient daarvoor wel regelmatig en soms zelfs veel te sproeien. Een jong gazon heeft namelijk nog geen uitgebreid en volgroeid wortelstelsel dat het een aantal jaren later wel heeft. Dit is goed merkbaar, uw gazon is kwetsbaar bij droogte en kan soms zeer snel tekenen van uitdroging vertonen. Wanneer u grasmatten laat leggen in de zomer, dan kunt u al na 10 dagen genieten van een nieuw gazon.
Daarnaast zijn de volgende punten belangrijk:

U kunt er ook voor kiezen om de grasmatten te laten leggen.

Sproeiers klaar zetten

De grasmatten zijn tijdens het snijden van het merendeel van hun wortels ontdaan. Er is een grote kans dat de grasmatten uitdrogen als u niet tijdig begint met sproeien. Het is dan ook aan te raden om de sproeier of sproeiers al klaar te hebben staan de grasmatten worden geleverd of onze medewerkers bij u arriveren.
De eerste twee weken is het van cruciaal belang dat de grasmatten goed vochtig worden gehouden. De meeste klachten of problemen bij de aanleg van een nieuw gazon ontstaan door een tekort aan water. Het wordt vaak onderschat en voordat u het in de gaten heeft dat de grasmatten uitdrogen, is het al te laat. Geef dus zeker wanneer u in de zomermaanden grasmatten legt ruim voldoende water.
Bij het afleveren van de grasmatten of het leggen van de grasmatten door medewerkers van Gras en Groengraszoden, krijgt u een onderhoudskaart met de nodige instructies.

Onderhoud direct na de aanleg

Direct nadat de grasmatten zijn gelegd, hebben ze verzorging nodig. Sproeien is de eerste zorg, maar daar is net al het een en het ander over geschreven. Er zijn nog wel enkele andere taken die u dient uit te voeren in de eerste weken na de aanleg van uw gazon.

   

   

   

Lees ook:

Kale plekken bijzaaien en herstellen

Kale plekken bijzaaien en herstellen

20-04-2018

Zitten er kale plekken in uw gazon? In dit blog geef ik u uitleg hoe u dit kunt herstellen.

Lees verder
Gras opvangen of mulch maaien?

Gras opvangen of mulch maaien?

13-04-2018

Kunt u het gemaaide gras het beste opvangen of mag u mulch maaien? Lees snel verder voor het antwoord!

Lees verder
Waar komen de graszoden vandaan?

Waar komen de graszoden vandaan?

03-04-2018

In dit blog geven wij u tekst en uitleg over onze graszoden en waar ze vandaan komen.

Lees verder
Start graszodenseizoen 2018

Start graszodenseizoen 2018

19-03-2018

Wanneer kunnen er weer grasmatten gelegd worden in de tuin? In dit nieuwsartikel krijgt u meer duidelijkheid over de start van het graszodenseizoen.

Lees verder
Gazononderhoud maart

Gazononderhoud maart

01-03-2018

In de tweede week van maart, komt het voorjaar toch echt op gang. De hoogste tijd dus voor de instructies voor het gazononderhoud in maart!

Lees verder
Gazononderhoud september 2017

Gazononderhoud september 2017

01-09-2017

September is een echte overgangsmaand, het najaar zit eraan te komen! Wat voor gevolgen heeft dit voor het onderhoud van het gazon in de maand september?

Lees verder
Gazononderhoud augustus 2017

Gazononderhoud augustus 2017

01-08-2017

De laatste zomermaand van dit jaar brengt weer het nodige gazononderhoud met zich mee. Met name voor de vakantiegangers zal er wat werk te verrichten zijn.

Lees verder
Gazon onkruid

Gazon onkruid

31-07-2017

Een egaal en donker groen gazon is een sieraad voor de tuin. Onkruiden kunnen deze fraaie aanblik aardig verstoren.

Lees verder
Gazononderhoud mei 2017

Gazononderhoud mei 2017

01-05-2017

Wat heeft u aan gazononderhoud in mei? Deze maand is het ijsheiligen, normaal gezien is er vanaf dat moment geen nachtvorst meer. Het gras raakt in deze periode van het jaar.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen