Gazononderhoud augustus 2017

Gazononderhoud augustus 2017

Geplaatst door: Gras & Groen
Geplaatst op: 01-08-2017

De laatste zomermaand van dit jaar brengt weer het nodige gazononderhoud met zich mee. Met name voor de vakantiegangers zal er wat werk te verrichten zijn. Lees hier meer over wat er voor je te doen is!

Het gazon bijhouden in de zomermaanden. Zolang je niet op vakantie bent geen probleem natuurlijk. Maar wat als je wel gaat genieten van een welverdiende vakantie? Met adviezen op dit gebied beginnen wij met het gazononderhoud in augustus.

Gazon herstellen bij terugkomst vakantie

  1. Na terugkomst van vakantie zal het gras een stukje langer zijn dan normaal. U dient dus direct aan de slag te gaan en het gras te maaien. Het is echter onverstandig om het gazon in één maaibeurt terug te brengen naar de gewenste lengte. Er wordt dan namelijk een te groot deel van de plant weggenomen. Breng het gras in twee of drie stappen terug naar de gewenste lengte. Dit geeft het gras de tijd tussendoor te herstellen. Eenmaal op de juiste hoogte heeft het gazon voldoende energie om weer verder te groeien.
  2. Belucht het gazon met gereedschap dat je daarvoor voorhanden hebt. Voor grote oppervlakken is een prikrol uitermate geschikt, voor kleinere volstaat een riek ook uitstekend.
  3. Zodra het gras is gemaaid en belucht kan er in augustus of september nog voor een laatste maal het gazon bemest worden. Dit zal het gras doen aansterken en in een goede conditie het najaar in laten gaan.

Bijzonder gazononderhoud in augustus

Augustus is de maand waarin engerlingen bestreden moeten worden. Heb je primaire of secundaire schade van deze insectenlarven dan is het aan te raden actie te ondernemen. Via de webshop van Ecostyle kun je parasieten bestellen die de larven op biologische wijze bestrijden.

Onkruiden die zich in de zomermaanden hebben weten te nestelen in uw gazon kun je nu nog goed bestrijden. Gras en Groen Graszoden heeft daarvoor een gecombineerde meststof te koop, dit is altijd verkrijgbaar bij ons bedrijf in Den Bosch. Mocht je niet in de gelegdenheid zijn om hiervoor langs te komen? Kijk dan eens bij de producten op de pagina over gazononkruid.

De planten in uw borders zijn deze maand qua omvang op hun hoogtepunt. Het overhangen van de beplanting en de schaduw die dit met zich meebrengt is ongunstig voor uw gazon. Snoei de beplanting terug om de vorm en een dichte structuur van het gazon te behouden.

Lees ook:

Gazononderhoud september 2017

Gazononderhoud september 2017

01-09-2017

September is een echte overgangsmaand, het najaar zit eraan te komen! Wat voor gevolgen heeft dit voor het onderhoud van het gazon in de maand september?

Lees verder
Gazon onkruid

Gazon onkruid

31-07-2017

Een egaal en donker groen gazon is een sieraad voor de tuin. Onkruiden kunnen deze fraaie aanblik aardig verstoren.

Lees verder
Gazononderhoud mei 2017

Gazononderhoud mei 2017

01-05-2017

Wat heeft u aan gazononderhoud in mei? Deze maand is het ijsheiligen, normaal gezien is er vanaf dat moment geen nachtvorst meer. Het gras raakt in deze periode van het jaar.

Lees verder
Gazononderhoud april 2017

Gazononderhoud april 2017

01-04-2017

Wat heeft u aan gazononderhoud in april? Nu het buiten echt voorjaar is en het gras is begonnen aan het groeiseizoen liggen er verschillende onderhoudstaken voor u in het verschiet.

Lees verder
Gazononderhoud januari

Gazononderhoud januari

01-01-2017

Gazononderhoud in januari, zijn er wel taken die u nu moet uitvoeren? Naar alle waarschijnlijkheid niet. Toch zijn er een aantal zaken waar u op moet letten.

Lees verder
Kalk strooien in het najaar

Kalk strooien in het najaar

09-10-2016

Nu de winter eraan zit te komen is het weer tijd om kalk te strooien. Maar waarom is dit nodig? Lees hier meer over de reden om kalk te strooien de hoeveelheid die nodig is.

Lees verder
Collectief graszoden leggen Temse

Collectief graszoden leggen Temse

08-09-2016

Bewoners nieuwbouw Temse slaan handen ineen voor gazonaanleg!

Lees verder
Graszoden leggen Kleetlaan te Diegem

Graszoden leggen Kleetlaan te Diegem

21-07-2016

Lunchen in een groen park op een bedrijven terrein. Mede mogelijk gemaakt door graszoden gelegd door Gras en Groen.

Lees verder
Gras en Groen gaat samenwerking aan met Wolf-Garten

Gras en Groen gaat samenwerking aan met Wolf-Garten

28-04-2016

Heerlijk! De zon schijn weer. Heel Nederland gaat weer massaal de tuin in!

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen