Gazonaanleg

Gazonaanleg

Geplaatst door: Thijs v.d. Bersselaar
Productspecialist Gras en Groen Graszoden
Volg Thijs v.d. Bersselaar LinkedIn
Geplaatst op: 22-05-2015
Laatst aangepast op: 13-01-2017

Thijs v.d. Bersselaar

Tijd voor een nieuw gazon! Belangrijke aspecten hierbij zijn: de vormgeving van uw tuin; dus ook uw gazon. De ligging van het gazon en de werkwijze van de aanleg van het gazon. Wij van Gras en Groen Graszoden helpen u graag.

Vormgeving

Hoe uw tuin er uit komt te zien is altijd een persoonlijke keuze. Grotendeels wordt de vormgeving ook bepaald door de grootte van uw tuin. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke elementen u nog meer in uw tuin wilt hebben en zaken waar u aan moet denken:

Vaak wordt naast uw persoonlijke smaak ook gekeken naar de vorm en uitstraling van uw huis en van de omgeving.

Het is een uitdagende klus om een mooi ontwerp te maken voor uw tuin. Er moeten de juiste keuzes gemaakt worden om een fraaie tuin te krijgen waren u jarenlang plezier aan wilt beleven. Een goede aanpak is hierbij heel belangrijk. U wilt toch niet volgend jaar weer aan de slag omdat u achteraf niet de juiste keuze hebt gemaakt?

Gras en Groen is in staat u te verrassen. Uw eigen kijk op uw tuin wordt misschien lastig gemaakt vanwege de indeling van uw huidige tuin of door de vele keuzes die gemaakt moeten worden. Uw wensen staan natuurlijk centraal, maar de tuinarchitect kan na het aanhoren van uw verhaal en uw wensen helpen om te komen tot een ontwerp. Dan heeft u in ieder geval een goed uitgangspunt. Borders worden ingevuld op basis van uw wensen met betrekking tot onderhoud, kleur en bloeiperiode. Het is altijd mogelijk tuinplanten te vinden die voldoen aan uw wensen. De beplanting wordt ingetekend in hetbeplantingsplan. Dit plan zorgt ervoor dat u een beeld kunt krijgen bij de kleuren, grootte van de plant en de plaats die de planten innemen in de tuin.

Ligging

Het is belangrijk om de eigenschappen van uw gazon te weten voordat u een keuze maakt over de ligging van het gazon. Wat is de functie van uw gazon? Een speelgazon vereist een andere grassoort dan een siergazon. Daar wordt dan ook de vorm op aangepast en de ligging ten opzichte van het terras. Ook hoort hierbij de afweging over het onderhoud, een siergazon vraagt meer onderhoud dan een speelgazon. Bepaalde vormen van een gazon vragen ook meer uren onderhoud. De ligging van het gazon is van belang voor de kwaliteit ervan. De ondergrond, de hoogte en het aantal zonuren is van invloed op deze kwaliteit. Zowel een te natte ligging als een te droge ligging zal tot problemen leiden.

Werkwijze

Nu u weet hoe uw tuin er uit komt te zien; waar het gazon komt te liggen, dient u nog een keuze te maken of u het gazon gaat inzaaien of dat u grasmatten neemt. Wilt u direct resultaat, dan is de keuze snel gemaakt: grasmatten. Voor alle duidelijkheid alle voordelen van grasmatten voor u op een rij:

De keuze zal nu niet moeilijk meer zijn. Gaat u ze zelf leggen of laat u het liever over aan de deskundige medewerkers van Gras en Groen Graszoden? Wij voeren graag voor u de volgende werkzaamheden uit:

Alle prijzen voor het leggen en eventueel verwijderen van grasmatten vindt u terug op onze site. Gras en Groen Graszoden komt voor deze goedkope prijs een kwalitatief zeer hoogwaardige grasmat aanleggen. De grasmatten en de bemesting van de ondergrond zijn in deze prijs inbegrepen!

Vraag vandaag nog een gratis offerte aan, dan kan over twee weken uw gazon aangelegd worden.

Graszoden bezorgen
Bezorgen

€ 2,19 p/m² *    

Bezorgen

Grasmatten laten bezorgen voor prijzen van € 2,19 per m², plus de bezorgkosten vanaf € 69,- per bestelling.

Lees verder
Graszoden leggen
Graszoden leggen

vanaf € 5,50 per m²    

Graszoden leggen

Graszoden laten leggen vanaf € 5,50 per m². Laat Gras en Groen uw graszoden leggen in uw tuin.

Lees verder
Verwijder gazon
Verwijder gazon

vanaf € 3,-    

Verwijder gazon

Prijzen vanaf € 3,- p/m² en alleen in combinatie met graszoden leggen.

Lees verder

Lees ook:

Kale plekken bijzaaien en herstellen

Kale plekken bijzaaien en herstellen

20-04-2018

Zitten er kale plekken in uw gazon? In dit blog geef ik u uitleg hoe u dit kunt herstellen.

Lees verder
Gras opvangen of mulch maaien?

Gras opvangen of mulch maaien?

13-04-2018

Kunt u het gemaaide gras het beste opvangen of mag u mulch maaien? Lees snel verder voor het antwoord!

Lees verder
Waar komen de graszoden vandaan?

Waar komen de graszoden vandaan?

03-04-2018

In dit blog geven wij u tekst en uitleg over onze graszoden en waar ze vandaan komen.

Lees verder
Start graszodenseizoen 2018

Start graszodenseizoen 2018

19-03-2018

Wanneer kunnen er weer grasmatten gelegd worden in de tuin? In dit nieuwsartikel krijgt u meer duidelijkheid over de start van het graszodenseizoen.

Lees verder
Gazononderhoud maart

Gazononderhoud maart

01-03-2018

In de tweede week van maart, komt het voorjaar toch echt op gang. De hoogste tijd dus voor de instructies voor het gazononderhoud in maart!

Lees verder
Gazononderhoud september 2017

Gazononderhoud september 2017

01-09-2017

September is een echte overgangsmaand, het najaar zit eraan te komen! Wat voor gevolgen heeft dit voor het onderhoud van het gazon in de maand september?

Lees verder
Gazononderhoud augustus 2017

Gazononderhoud augustus 2017

01-08-2017

De laatste zomermaand van dit jaar brengt weer het nodige gazononderhoud met zich mee. Met name voor de vakantiegangers zal er wat werk te verrichten zijn.

Lees verder
Gazon onkruid

Gazon onkruid

31-07-2017

Een egaal en donker groen gazon is een sieraad voor de tuin. Onkruiden kunnen deze fraaie aanblik aardig verstoren.

Lees verder
Gazononderhoud mei 2017

Gazononderhoud mei 2017

01-05-2017

Wat heeft u aan gazononderhoud in mei? Deze maand is het ijsheiligen, normaal gezien is er vanaf dat moment geen nachtvorst meer. Het gras raakt in deze periode van het jaar.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen