Wanneer grasmatten laten leggen

Grasmatten kunnen in principe het hele jaar door worden gelegd. De beste periode om grasmatten te leggen is echter tussen maart en november, maar nooit bij vorst of enorme regenval. Het voordeel van grasmatten leggen in deze periode is, dat het gras dan zelden last heeft van extreme koude of hevige regenval. Grasmatten leggen in het najaar heeft als voordeel dat de grasplanten daarna juist in een periode komen waarin de nadruk op wortelontwikkeling valt en minder op het blad. Dat is dus ideaal voor goed aanslaan op de nieuwe plek en snelle hergroei. Het gras groeit zolang de temperatuur boven de 8 graden Celsius blijft.

Wanneer kunt u grasmatten laten leggen?

 

Wanneer graszoden leggenECOstyle aaltjes emelten 100 m?
ECOstyle aaltjes

€ 39,95    

Emelten 100 m²

Natuurlijke vijanden voor de bestrijding van emelten. Voldoende voor 100 m² gazon.

Bestel direct
ECOstyle aaltjes emelten 500 m?
ECOstyle aaltjes

€ 129,95    

Emelten 500 m²

Natuurlijke vijanden voor de bestrijding van emelten. voldoende voor 500 m² gazon

Bestel direct
BSI Mollen stop mollenverjager
Mollenverjager

€ 36,95    

BSI op batterij

Professionele mollenverjager op batterijen voor circa 1200m²..

Bestel direct
Wanneer grasmatten leggen
Wanneer grasmatten leggen
Wanneer grasmatten leggen
Wanneer grasmatten leggen
Wanneer grasmatten leggen

Grasmatten leggen in de maanden maart, april en mei

De lente is het meest populaire moment om graszoden te leggen. Veel tuinbezitters maken de tuin in het voorjaar in orde om in de zomer buiten van het mooie weer te kunnen genieten. Het aantal aanvragen is bij Gras en Groen dan ook enorm. Ondanks de drukte, zijn wij vrijwel altijd in staat om binnen 14 dagen bij u het gazon aan te komen leggen. Omdat de weersomstandigheden in deze periode optimaal zijn, heeft u snel een volgroeid gazon. De weersomstandigheden in de maanden maart, april en mei zijn ook dermate gunstig dat u niet dagelijks hoeft te sproeien.

Grasmatten leggen in de maanden juni, juli en augustus

In de zomer is het nog steeds erg goed weer voor het leggen van grasmatten. Het gras groeit in geen enkel seizoen zo hard als in dit seizoen. U dient daarvoor wel regelmatig en soms zelfs veel te sproeien. Een jong gazon heeft nog niet het wortelstelsel dat het een aantal jaren later wel heeft. Dit is goed merkbaar, uw gazon is kwetsbaar bij droogte en kan soms zeer snel tekenen van uitdroging vertonen. Wanneer u grasmatten laat leggen in de zomer, dan kunt u al na 10 dagen genieten van een nieuw gazon.

Grasmatten laten leggen in september, oktober of november

De herfst brengt ons land in een vochtigere atmosfeer. Het leggen van grasmatten kan daardoor bemoeilijkt worden. Wanneer de bodem door regenbuien te nat is, kan deze niet geëgaliseerd worden. Het leggen van grasmatten in de herfst heeft vanwege die regen ook een voordeel. De sproeier hoeft niet of nauwelijks aangezet te worden en daardoor blijven hoge kosten voor het sproeien achterwege. In september, oktober en in mindere mate november is de bodemtemperatuur nog uitstekend. Het gras heeft in de genoemde herfstmaanden nog steeds gunstige omstandigheden voor de groei.Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Grasmatten leggen Sint-Niklaas

Ann van Acker


5

"Zeer tevreden over deze firma!"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Maatregelen Gras en Groen in verband met Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Overzicht

Grasmatten laten leggen in december, januari of februari

In de winter kunnen grasmatten gewoon gelegd worden. De kans dat deze gaan wortelen en dat u het gazon na een paar weken kunt gaan betreden is echter vrij klein. Vorst kan zelfs schade aan de grasmatten veroorzaken, omdat deze uit kunnen drogen. Het leggen van grasmatten kan dan ook beter iets eerder in de herfst worden gedaan, of als dit niet haalbaar is uitgesteld worden tot het voorjaar. Los van het feit dat uw tuin een groene aanblik krijgt, is er eigenlijk geen reden om de grasmatten in de winter te laten leggen. In de wintermaanden kunnen wij geen garantie verlenen op de graszoden.


Klanttevredenheid

Klanten waarderen Gras en Groen met een 9,2

alt tag 3

Grasmatten leggen altijd binnen 21 dagen

alt tag 4

3 maanden garantie bij graszoden leggen

Gras en Groen

Wilt u premium grasmatten laten leggen? Gras en Groen heeft een aanleg service. Vanaf € 5,50 per m² komen wij egaliseren, de ondergrond bemesten en de graszoden leggen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf grasmatten leggen? Lees dan hier een uitgebreid stappenplan. Met de instructies kunt u zelf aan de slag. De graszoden kunt u online bestellen.

Lees meer
Gras en Groen

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van de grasmatten van Gras en Groen Graszoden? U vindt hier uitgebreide informatie over de premium kwaliteit graszoden die wij leggen.

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen