Oud gazon verwijderen

Als u uw bestaand gazon wilt verbeteren, is de eerste stap het nauwkeurig onderzoeken van uw grasmat. Als er in hoofdzaak grove grassen en lastige onkruiden of mossen op groeien, zou renoveren wel eens onmogelijk kunnen zijn. In dat geval kunt u het beste nieuwe grasmatten laten leggen. Indien fijne grassen de overhand hebben, kunt u tot herstel overgaan.

Er kunnen verschillende oorzaken van uw slechte gazon zijn:

Voor prijzen vanaf € 10,- per m² heeft u een volledig nieuw gazon!

Gras en Groen Graszoden is uw specialist voor het verwijderen en vervangen van het gazon. Voor onze werknemers is geen enkel gazon een uitdaging. Door dagelijks deze werkzaamheden uit te voeren zijn zij hierin ontzettend bedreven. Binnen één dag wordt uw volledige gazon verwijderd en opnieuw aangelegd. Dankzij de grasmatten ziet u direct resultaat en kunt het gazon al na 14 dagen betreden.Oud gazon verwijderen
Oud gazon verwijderen
Oud gazon verwijderen
Oud gazon verwijderen
Oud gazon verwijderen

Grove grassen in uw gazon

Grove grassen zijn meestal minder gevoelig voor droogte en gaan meer opvallen en zijn lelijker naarmate de groeikracht van de grasmat afneemt. Het beste is de stukken met grof gras in het voorjaar of de herfst eruit te halen en nieuwe graszoden te leggen, of die plekken nieuw in te zaaien met een passend graszaadmengsel. Als u dat niet wil, is regelmatig maaien de beste manier om grove grassen te lijf te gaan en uiteindelijk te doden.

Voor het maaien veegt of harkt u het gazon iets aan. U kunt ook een draaiende borstel aan de maaier bevestigen. Kruipende stengels van grove grassen worden daarmee opgelicht, waardoor ze door de messen van de maaier gemakkelijker worden afgesneden. De uitbreiding van kleine plekjes grof gras kunt u tegengaan door er steeds weer met een kantensteker of spade doorheen te steken, waarbij u evenwijdige insnijdingen op 2,5 cm afstand maakt.


De meest voorkomende grove grassoort is straatgras. Ga het tegen door regelmatige bemesting om de kracht van de meer gewenste grassen te versterken. Voor het maaien harkt of veegt u in mei en juni licht over de plekken waar dit gras staat om de zaadpluimpjes omhoog te halen.

Prijzen voor het vervangen van een gazon

Onderstaand vindt u de prijzen voor het vervangen van uw oude gazon. Het afvoeren van het oude gazon is, evenals het frezen, bij de prijs inbegrepen.

Prijzen verwijderen en afvoeren inclusief btw.

Gazonoppervlak     Prijs per m²
100 m² - 199 m² € 4,00 per m²
200 m² - 499 m² € 3,50 per m²
> 500 m²     Prijs op aanvraag

Prijzen voor het leggen van grasmatten

Gazonoppervlak     Prijs per m²
< 100 m²     Alleen afhalen/bezorgen
100 m² - 199 m² € 6,50 per m²
200 m² - 499 m² € 6,00 per m²
> 500 m²     Prijs op aanvraag


Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Grasmatten leggen Brecht

Karla Peters


5

"Personeel was vriendelijk. Prijs was het absoluut waard."

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Maatregelen Gras en Groen in verband met Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Overzicht

Uw gazon zelf renoveren

Alle gazonreparaties moeten bij koel, vochtig weer in de herfst of in het voorjaar worden uitgevoerd, omdat dan het gazon zich het snelst herstelt. In veel gevallen zal het nodig zijn nieuwe grasmatten te leggen of opnieuw in te zaaien. Als u dat doet, moet u ervoor zorgen dat de nieuwe grasmatten of het graszaad van dezelfde grassoorten zijn als het bestaande gras.

De renovatie van het gazon kan bestaan uit:

Afgebrokkelde kanten herstellen

Markeer eerst een rechthoekige zode die de afgebrokkelde rand omvat. Snij deze los en haal hem eruit tot het beschadigde stuk van de grasmat geheel buiten de rand van het gazon ligt. Steek de afgebrokkelde rand dan zuiver af en vul het overgebleven gat op met een stuk gras of door het aan te vullen met grond en graszaad te zaaien. Ook kunt u de grasmat na het uitsteken omdraaien, zodat het afgebrokkelde randje in het gazon komt te liggen en zaai dan bij. Daarvoor moet de graszode wel heel precies rechthoekig worden afgesneden.

Kale plekken in uw gras herstellen

Kale plekken kunnen voorkomen na verschillende vormen van fysieke schade. Voorbeelden zijn sterke betreding, verdichting, onkruidbestrijding, hondenurine, druppels olie of morsen met kunstmest. Probeer altijd achter de oorzaak van de schade te komen voor u deze gaat herstellen, want anders kan het probleem soms direct weer optreden. Om de schade te herstellen, haalt u een zo klein mogelijk stuk gras, waar de beschadigde plek in valt, weg. Maak dan het oppervlak van de grond los met een vork, strooi mest en leg nieuwe zoden. Ook kunt u, na het weghalen van het beschadigde stuk, grond toevoegen om het juiste peil te krijgen en dan opnieuw inzaaien. Het zaad licht onder harken tot het grotendeels is bedekt.

Verticuteren en doorzaaien

Is uw grasmat niet meer naar uw tevredenheid? Wanneer er te veel mos en kale plekken zijn ontstaan, kan het noodzakelijk zijn te verticuteren. Bij het verticuteren worden de wortels van het gras doorgesneden en mos uit het gazon getrokken. Na het verticuteren zal uw gazon er slechter uitzien dan ervoor, maar met wat extra mest zal het snel bijtrekken. Om de balans tussen fijne en grove grassoorten te herstellen is het raadzaam om vervolgens bij te zaaien.

Dun, kaal gras

Slechte groei van het gras wordt meestal veroorzaakt door verdichting, slechte beluchting, ondervoeding of droogte. Deze problemen kunnen worden aangepakt door verticuteren, beluchten, bemesten of sproeien van de slechte grasmat. Als door deze maatregelen de grasmat echter niet verbetert, kan ook slechte drainage of zeer zure grond de schuldige zijn.

Is uw gazon niet meer te herstellen?

Het gazon in uw tuin is kaal, dun, overgenomen door mos of onkruid en daardoor niet meer te renoveren. Het is dan wellicht tijd om het gehele gazon te vervangen en grasmatten te leggen. Gras en Groen Graszoden kan dit voor u doen! Wij zijn hierin gespecialiseerd en hebben machines en mankracht om dit mogelijk te maken. Doe nu uw offerteaanvraag en u heeft binnen 21 dagen weer een prachtig premium gazon!


Klanttevredenheid

Klanten waarderen Gras en Groen met een 9,2

alt tag 3

Grasmatten leggen altijd binnen 21 dagen

alt tag 4

3 maanden garantie bij graszoden leggen

Gras en Groen

Wilt u premium grasmatten laten leggen? Gras en Groen heeft een aanleg service. Vanaf € 5,50 per m² komen wij egaliseren, de ondergrond bemesten en de graszoden leggen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf grasmatten leggen? Lees dan hier een uitgebreid stappenplan. Met de instructies kunt u zelf aan de slag. De graszoden kunt u online bestellen.

Lees meer
Gras en Groen

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van de grasmatten van Gras en Groen Graszoden? U vindt hier uitgebreide informatie over de premium kwaliteit graszoden die wij leggen.

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen