Grondwerkzaamheden

De grond in uw tuin is van essentieel belang, niet alleen voor uw planten maar ook voor het beeld van uw tuin. Een overschot of tekort aan grond kan ervoor zorgen dat het gazon of juist de borders niet aansluiten op de tuinbestrating. Het is belangrijk om goed te bekijken of de grond klaar is voor de werkzaamheden die u wilt uitvoeren in uw tuin. Voorafgaand aan de werkzaamheden waarbij wij graszoden leggen kunnen wij allerlei grondwerkzaamheden voor u uitvoeren.

Grondwerkzaamheden in uw tuin

De grondwerkzaamheden in uw tuin voor uw nieuwe grasmat kunnen bestaan uit een aantal verschillende werkzaamheden.

U kunt bij Gras en Groen Graszoden terecht voor de volgende grondwerkzaamheden:Grondwerkzaamheden
Grondwerkzaamheden
Grondwerkzaamheden
Grondwerkzaamheden
Grondwerkzaamheden

Tuinaarde aanvoeren

Een tekort aan vruchtbare grond voor het gazon kan opgelost worden door het aanvoeren van tuinaarde. De hoeveelheid grond die aangevoerd wordt, drukken wij uit in het aantal m³. Elke m³ is voldoende om 10 m² 10 centimeter hoger te maken. De grond kan in kleine hoeveelheden door onze medewerkers worden aangevoerd. Mocht het zo zijn dat de hoeveelheid grond niet door ons vervoerd kan worden, dan laten wij deze aanvoeren en los storten. Het storten doen wij uiteraard bij voorkeur direct in uw tuin of zo dicht mogelijk daarbij.

Witzand aanvoeren

Voor het verbeteren van de drainage of het leggen van kunstgras en bestrating voeren wij witzand aan. Bij de aanleg van het gazon wordt dit gebruikt om de grond te verschralen en de drainage van de bodem te verbeteren. De grove structuur van het witzand maakt het mogelijk voor regenwater om eenvoudig weg te zakken in de bodem. Witzand zelf is ongeschikt als ondergrond voor grasmatten, witzand is namelijk onvruchtbare grond. Het kan wel gemengd worden door klei of zwarte grond.

Compost aanvoeren

Op zandgronden kan het voorkomen dat de bodem weinig meststoffen bevat. Om dan toch voor een vruchtbare bodem te zorgen, kan er compost door de ondergrond worden gemengd. Compost bestaat volledig uit organisch materiaal en zit dus boordevol meststoffen. Zandgronden hebben bovendien als eigenschap dat water er zeer snel in wegzakt. Compost heeft de eigenschap tot 20x het eigen gewicht aan vocht vast te houden. Regenwater of het water dat u sproeit, blijft daardoor langer beschikbaar voor uw gazon.

Grond afvoeren

Door veranderingen in de tuin of een veranderd beeld bij wat mooi is voor de tuin, kan het ook zijn dat er grond afgevoerd dient te worden. Ook deze werkzaamheden kan Gras en Groen Graszoden voor u uitvoeren. Wij zijn tevens in staat om de bovenste laag van 30 centimeter af te voeren en daar goede grond voor terug aan te brengen. Hiermee bent u in een keer van alle problemen met een slechte ondergrond van het gazon verlost.

Spitten van uw grond

Spitten heeft twee effecten: het brengt verbetering in een te dichte grondstructuur en het brengt lucht in de grond. Het is aan te bevelen de grond op een plek waar een gazon moet komen altijd te spitten, tenzij het natuurlijk pas geploegd of gefreesd is. Als het gaat om grond bij een nieuw gebouwd huis, moet er bijna altijd diep worden gespit, omdat dergelijke terreinen tot op grote diepte sterk verdicht kunnen zijn door de zware machines die tijdens de bouw zijn gebruikt. Doe dat niet zelf, maar laat het aan een hovenier over die er de juiste apparatuur voor heeft.

Gewoon spitten om de bodem te verbeteren gaat als volgt: maak eerst een sleuf van één steek diep. Plaats de grond op de rand ernaast. Woel dan de bodem van de sleuf met een spitvork wat los. Op zware grond kunt u korrelig materiaal of kalkvrij, middelgrof zand toevoegen om de structuur van de grond en de doorlatendheid te verbeteren. Voeg op ieder grondtype ook organisch materiaal toe: tuincompost, bladaarde of iets dergelijks en wel ongeveer 5 kg per m3. Dat bevordert het absorberend vermogen en maakt dieper wortelen van de planten mogelijk. Spit daarna de grond uit sleuf twee op de bewerkte grond in sleuf één enzovoort. Verdeel de organische materialen goed bij het onderspitten. Als het in grote kluiten blijft zitten, kunnen later, als die geleidelijk verteren, onregelmatigheden van het oppervlak optreden.Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Graszoden leggen Leuven

Klaas Vlasweg


5

"1 telefoontje en een week later had ik een nieuw gazon."

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Maatregelen Gras en Groen in verband met Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Overzicht

Heeft u grondwerkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden?

Gras en Groen Graszoden kan u alle grondwerkzaamheden uit handen nemen. Indien nodig zorgen wij zelf voor graafmachines, grond en containers om de werkzaamheden soepel te laten verlopen. Nadat de grondwerkzaamheden zijn uitgevoerd, kunnen wij uw gazon tot in perfectie aanleggen. Bij grondwerkzaamheden is het raadzaam contact op te nemen via de telefoon of via de mail. Wij plannen dan graag een afspraak in om de situatie bij u in de tuin te komen beoordelen.


Klanttevredenheid

Klanten waarderen Gras en Groen met een 9,2

alt tag 3

Grasmatten leggen altijd binnen 21 dagen

alt tag 4

3 maanden garantie bij graszoden leggen

Gras en Groen

Wilt u premium grasmatten laten leggen? Gras en Groen heeft een aanleg service. Vanaf € 5,50 per m² komen wij egaliseren, de ondergrond bemesten en de graszoden leggen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf grasmatten leggen? Lees dan hier een uitgebreid stappenplan. Met de instructies kunt u zelf aan de slag. De graszoden kunt u online bestellen.

Lees meer
Gras en Groen

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van de grasmatten van Gras en Groen Graszoden? U vindt hier uitgebreide informatie over de premium kwaliteit graszoden die wij leggen.

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen