Grasmatten leggen tips

Hoewel het leggen van grasmatten niet erg ingewikkeld is zijn enkele tips natuurlijk van harte welkom. Van wie kunt u nou beter tips krijgen bij het leggen van grasmatten dan van onze medewerkers? Om die reden hebben wij enkele medewerkers om hun ‘gouden’ tip gevraagd bij het aanleggen van het gazon. Hieronder vindt u de lijst met hun tips!

Tips bij het leggen van grasmatten van onze medewerkers

“Geef het gazon altijd een centrale ruimte in de tuin” - Jasper Brands

Jasper tekent in vrijwel elk tuinontwerp een gazon in. Een groene, lichte en open ruimte is heerlijk in een tuin. Door het gazon centraal in de tuin te leggen, blijven alle ruimtes daarachter toegankelijk.

 

“Huur onze graszodensnijder wanneer je een oud gazon verwijderd” - Wesley Bloks

Een graszodensnijder kan u enorm veel tijd besparen. De machine snijdt het gazon volledig los van de ondergrond. Voor slechts € 60,- bespaart u enorm veel tijd en energie!

 

“Denk goed na waar je het beste kunt beginnen.” - Bart Foolen

Wanneer je niet op de juiste plaats begint, kun je jezelf opsluiten. Aanvoeren over de gelegde graszoden is in verband met de zachte ondergrond geen aanrader.

 

“Zorgen voor genoeg water is misschien nog wel het allerbelangrijkste.” - Gordon van Ooijen

Graszoden dienen direct nadat ze gelegd zijn water te krijgen. Schijnt in het voorjaar of de zomer de zon, dan drogen de graszoden erg snel uit. Begin je niet direct met sproeien, dan sterven delen van uw gazon al direct af.Grasmatten leggen tips
Grasmatten leggen tips
Grasmatten leggen tips
Grasmatten leggen tips
Grasmatten leggen tips

Maai het gazon minimaal 2x in de week” - Loek Wenting

De graszoden die geleverd worden zijn van zeer hoge kwaliteit. Deze kwaliteit is mede te danken aan de vele maaibeurten die de graszoden hebben gehad. Twee maal in de week maaien draagt bij aan een dicht bezet gazon zonder onkruid en mos.

 

<“Geef het gras het eerste jaar elke 4 weken kunstmest” - Mart van den Bersselaar

De meeste klachten ontstaan door slecht onderhoud. Niet op tijd bemesten zorgt ervoor dat graszoden last krijgen van rooddraad. Deze schimmelziekte ontstaat wanneer er onvoldoende meststoffen aanwezig zijn in het gazon.

 

“Begin langs de langste rechte kant om snijverlies te beperken” - Tim van Goch

Onder snijverlies vallen de graszoden die op maat gemaakt moeten worden om het hele gazon dicht te leggen. Door te beginnen aan een lange rechte zijde wordt het snijverlies altijd enorm beperkt.

 

“Laat de graszoden leggen door Gras en Groen” - Thijs van den Bersselaar

Gras en Groen Graszoden heeft verschillende teams die elke dag graszoden aan het leggen zijn. In sommige gevallen kun je werkzaamheden beter aan echte professonals overlaten.Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Grasmatten leggen Nijlen

Baekelmans


5

"Zeer snelle uitvoering. Na 3 uur hadden we een groene tuin (+/- 400m²)."

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Maatregelen Gras en Groen in verband met Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Overzicht

“Laat grond die je hebt omgespit minimaal een week rusten” - Roy van de Vliert

Het omspitten van de grond zorgt ervoor dat de grond goed luchtig wordt. Grove materialen zoals oud gras, pollen en wortels kunnen bovendien goed onder de grond gewerkt worden. Diep spitten zorgt er wel voor dat er veel lucht in de grond aanwezig blijft. Zet dagelijks de sproeier aan om het inklinken en verdichten van de grond te bevorderen.

 

“Sluit de graszoden goed strak tegen elkaar aan” - Marjos van Hazendonk

Wanneer de graszoden niet goed aangesloten worden, ontstaan er ruimtes tussen de graszoden in. Zodra de graszoden zijn geworteld in de ondergrond, kunt u dit alleen nog verhelpen door de ruimtes op te vullen met zwarte grond. Het duurt lang voordat dit dichtgroeit en het niet meer zichtbaar zal zijn.


“Leg geen graszoden op plaatsen waar erg veel schaduw komt.” - Tonyo van Run

Graszoden leggen onder een haag, struik of boom waar bijna geen zonlicht komt, heeft geen zin. Het gras zal daar nooit goed groeien. Snoei de beplanting terug voor meer zonlicht of leg er geen graszoden.


ECOstyle aaltjes emelten 100 m?
ECOstyle aaltjes

€ 39,95    

Emelten 100 m²

Natuurlijke vijanden voor de bestrijding van emelten. Voldoende voor 100 m² gazon.

Bestel direct
ECOstyle aaltjes emelten 500 m?
ECOstyle aaltjes

€ 129,95    

Emelten 500 m²

Natuurlijke vijanden voor de bestrijding van emelten. voldoende voor 500 m² gazon

Bestel direct
BSI Mollen stop mollenverjager
Mollenverjager

€ 36,95    

BSI op batterij

Professionele mollenverjager op batterijen voor circa 1200m²..

Bestel direct
Klanttevredenheid

Klanten waarderen Gras en Groen met een 9,2

alt tag 3

Grasmatten leggen altijd binnen 21 dagen

alt tag 4

3 maanden garantie bij graszoden leggen

Gras en Groen

Wilt u premium grasmatten laten leggen? Gras en Groen heeft een aanleg service. Vanaf € 5,50 per m² komen wij egaliseren, de ondergrond bemesten en de graszoden leggen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf grasmatten leggen? Lees dan hier een uitgebreid stappenplan. Met de instructies kunt u zelf aan de slag. De graszoden kunt u online bestellen.

Lees meer
Gras en Groen

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van de grasmatten van Gras en Groen Graszoden? U vindt hier uitgebreide informatie over de premium kwaliteit graszoden die wij leggen.

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen