Mollen

Molshopen die het gazon ontsieren, komen veel mensen bekend voor. In één nacht kunnen er meerdere molshopen op het gazon ontstaan, waardoor u uzelf wellicht gaat afvragen hoeveel er wel niet in uw tuin zitten. Waarschijnlijk is dit ondanks de vele molshopen toch gewoon één exemplaar. Mollen leven namelijk niet in een groep, maar hebben ieder hun eigen territorium. Alleen wanneer ze een nest hebben, delen de mollen voor korte tijd hetzelfde gebied.

Molshopen van mollen op uw gazon

De kleine, donkere gravers geven vaak de voorkeur aan vruchtbare grond met een actief bodemleven in een waterrijke omgeving. Om voedsel te vangen graven mollen gangen in de grond. Insecten die de gangen doorkruisen, vallen onherroepelijk ten prooi aan de zoogdiertjes. Bij het vormen van de gangen duwen ze met hun poten grond weg en deze wordt uiteindelijk omhoog gewerkt en achtergelaten op uw gazon.

Wilt u mollengaas laten leggen?

Hebt u net als vele andere gazonbezitters last van mollen in uw gazon? Gras en Groen Graszoden heeft hiervoor een oplossing in de vorm van mollengaas. Dit voorkomt dat de mollen ophopingen met zand achterlaten op uw gazon.

< 25 m²     Wordt geen mollengaas gelegd
25 m² - 50 m² Prijs op aanvraag
51 m² - 100 m² € 3,75 per m²
101 m² - 200 m² € 3,50 per m²
201 m² - 400 m² € 3,25 per m²
> 400 m²     Prijs op aanvraag


Mollen
Mollen
Mollen
Mollen
Mollen

Manieren om mollen te bestrijden

Het vangen, verjagen of doden van mollen is een lastige klus. Er zijn veel verschillende methoden en producten verkrijgbaar. Dat er jaarlijks nieuwe producten bij komen, laat wel zien dat een ideale methode nog niet is gevonden. De meest effectieve methode is nog steeds het plaatsen van een mollenklem. Doordat deze het beestje doodt, is dit vaak tegenstrijdig met wat u eigenlijk graag zou willen. Welke methoden zijn er? En op welke wijze past u ze toe?ECOstyle Beendermeel 1,6 kg
Beendermeel 1,6 kg

€ 10,95    

ECOstyle

Beendermeel is een meststof die je helpt een fosfaattekort in de bodem aan te vullen.

Bestel direct
ECOstyle Myco-Gazon 25 kg
Myco-Gazon 25 kg

€ 49,95    

ECOstyle

100% organische gazonmest verrijkt met micro-organismen voor 250m² gazon.

Bestel direct
ECOstyle Terra-Fertiel 25 kg
Terra-Fertiel 25 kg

€ 44,25    

ECOstyle

100% bodemverbeteraar. Stimuleert en activeert het bodemleven.

Bestel direct
Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Grasmatten leggen Sint-Gillis-bij-Dendermonde

Dean Coppieters


4

"Goede uitleg met een kwalitatief instructieboekje voor de nazorg."

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Maatregelen Gras en Groen in verband met Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Overzicht

Mollenklem

Een mollenklem is een metalen klem die u aanspant en plaatst in de gang van de mol. Bij het plaatsen is het belangrijk dat u allereerst de gang vindt die vanuit de molshoop naar beneden loopt. Wanneer u die gang vrij maakt, zult u zien dat deze uitkomt in een gang die horizontaal onder het gazon doorloopt. In deze gang plaatst u de aangespannen klem. Vervolgens dekt u het geheel af met eerst wat hooi en daarbovenop weer zand. Deze klem slaat dicht en doodt de mol wanneer deze zich langs het palletje beweegt.

Mollenval

Er zijn ook vallen verkrijgbaar die veel diervriendelijker zijn dan de klem. De val wordt op eenzelfde manier als de klem in de ondergrondse gang geplaatst. Nadat het beestje in de val een palletje heeft geraakt, slaat de achterkant dicht. De mol kan er niet meer uit. U dient deze val wel dagelijks te controleren. Anders zou het beestje alsnog van de honger overlijden. Het idee van het vangen gaat dan een beetje verloren.

Mollenverjager

Doordat mollen een slecht zicht hebben, horen ze extreem goed. Een mollenverjager gebruikt dit extreem goede gehoor van de mol om ze te verjagen. Het apparaat dat op zonne-energie werkt, geeft om de zo veel tijd een signaal af. Dit geluid schijnt de mol als onprettig te ervaren. De mollenverjager zorgt ervoor dat de mol zich niet binnen een straal van 20 meter van het product bevindt. Voor het afschermen van een groot gazon zijn dan ook meerdere mollenverjagers nodig.

Mollenballen

Ongetwijfeld bent u bekend met mollenballen. De vervelend geurende balletjes zouden ervoor moeten zorgen dat motten wegblijven. Mollenballen zijn hier een variant op en zouden dezelfde werking moeten hebben. De balletjes dient u in de gang van de mol te stoppen. Door de stank zou de mol het jachtgebied verlaten.

Mollengaas

Informatie over het mollengaas is elders op deze website terug te vinden. Gras en Groen Grasmatten kan het product bij u thuis leveren en plaatsen. Het voorkomt dat de mol molshopen kan vormen op het gazon. In de grond onder het gazon kunnen de beestjes echter nog wel actief zijn en voor verzakkingen zorgen.

Gaspatronen

Voor het doden van de mol kan ook gebruik worden gemaakt van gaspatronen. Deze worden in de mollengang aangebracht en tot ontploffing gebracht. Door de luchtdruk die bij de ontploffing vrijkomt, wordt de mol gedood. Doordat de mollen een erg uitgebreid gangenstelsel hebben, is deze methode niet altijd even effectief.


ECOstyle Gazon-Az 2 kg
Gazon-Az 2 kg

€ 9,95    

ECOstyle

100% natuurlijke meststof verrijkt met micro-organismen voor 20 m² gazon.

Bestel direct
ECOstyle Gazon-Az 5 kg
Gazon-Az 5 kg

€ 19,95    

ECOstyle

100% natuurlijke meststof verrijkt met micro-organismen voor 50 m² gazon.

Bestel direct
ECOstyle Gazon-Az 10 kg
Gazon-Az 10 kg

€ 29,95    

ECOstyle

100% natuurlijke meststof verrijkt met micro-organismen voor 100 m² gazon.

Bestel direct
Klanttevredenheid

Klanten waarderen Gras en Groen met een 9,2

alt tag 3

Grasmatten leggen altijd binnen 21 dagen

alt tag 4

3 maanden garantie bij graszoden leggen

Gras en Groen

Wilt u premium grasmatten laten leggen? Gras en Groen heeft een aanleg service. Vanaf € 5,50 per m² komen wij egaliseren, de ondergrond bemesten en de graszoden leggen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf grasmatten leggen? Lees dan hier een uitgebreid stappenplan. Met de instructies kunt u zelf aan de slag. De graszoden kunt u online bestellen.

Lees meer
Gras en Groen

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van de grasmatten van Gras en Groen Graszoden? U vindt hier uitgebreide informatie over de premium kwaliteit graszoden die wij leggen.

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen