Gras maaien

Regelmatig gras maaien bevordert een dichte groei van uw gazon. Maai regelmatig en vooral niet te kort. Maai bij elke maaibeurt maximaal een derde van de grasspriet. Als u het gras te lang laat worden en vervolgens zeer kort maait, zal de kwaliteit ervan sterk verslechteren. De ideale maaihoogte van het gazon is tussen de 3 en 4 centimeter. Zeker niet korter maaien dan drie centimeter!

Hoe vaak moet u gras maaien?

Gras groeit het hardst bij warm, vochtig weer. Dan moet een fijnbladig siergazon één à twee keer per week worden gemaaid. Voor een speelgazon is een wekelijkse maaibeurt meestal voldoende. Denk eraan dat grofbladige grassoorten niet te kort mogen worden gemaaid. Maai het gras bij heet en droog weer minder vaak en laat het gras langer worden, zodat het meer vocht vasthoudt.

Onderhoud uw grasmaaier goed

Reinig uw grasmaaier na elke maaibeurt. Verwijder grasresten en veeg de snijmessen af met een geoliede lap. Olie de bewegende delen en houd de messen scherp, omdat ze anders het gras verscheuren. De messen van een rotatiemaaier kunnen makkelijk worden verwijderd en geslepen met een oliesteen of met een diamantslijper of -vijl. Ook zijn er instrumenten te koop voor het slijpen van de messen van cilindermaaiers, maar die zijn niet altijd even succesvol. Plaats de messen zorgvuldig terug. Bij sommige modellen kunnen versleten messen beter worden vervangen.WOLF-Garten - OLF Elektrische grasmaaier A 400 E
Elektrisch 40cm

€ 219,-    

Elektrisch 40 cm

Deze elektrische grasmaaier van WOLF-Garten is geschikt om gazons tot 450 m² mee te maaien. De maaibreedte van 40 cm is ideaal voor dit soort gazons.

Bestel direct
WOLF-Garten Select 4000 Benzine Grasmaaier
Benzine 40cm

€ 287,95    

Benzine 40 cm

Goede prestaties tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Dit is wat WOLF-Garten SELECT kenmerkt.

Bestel direct
WOLF-Garten AMBITION 420 A HW
Benzine 420 A

€ 549,-    

Benzine 420 A

Goede prestaties tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Dit is wat WOLF-Garten SELECT kenmerkt.

Bestel direct
grasmaaien
grasmaaien
grasmaaien
grasmaaien
grasmaaien

Tips om sneller gras te kunnen maaien

Overhangende planten werpen hun schaduw op het gras en maken maaien moeilijker. Borders met een lager grondniveau zorgen ervoor dat de kanten van het gazon lastig gemaaid kunnen worden. Snoei de overhangende planten terug of leg een harde boord aan om de randen recht te maken.

De ideale maaihoogte van uw grasmaaier<

De maaihoogte wordt bepaald door het seizoen. Als het gras lang is, maait u het in enkele keren kort. Begin op de hoogste stand en stel de maaier geleidelijk steeds lager in. Bij de meeste grasmaaiers kunt u de messen probleemloos hoger of lager instellen. Zo maait u makkelijker en kunt u uw gazon er beter doen uitzien. Als stelregel kunt u aanhouden, dat u het gras niet korter dan 3 cm mag maaien.

Kies de juiste grasmaaier voor uw gazon, afhankelijk van de grootte en het type. Gebruik een opvangbak of schaf een grasmaaier aan die het maaisel fijnmaalt om het vervolgens te laten liggen als een mulchlaag die snel wordt afgebroken. De beste keuze is een grote maaier met voldoende vermogen, maar voordat u er één koopt, moet u bekijken of u ermee om kunt gaan en waar u hem gaat stallen. Als u trappen heeft, is een kleiner en lichter model beter te hanteren. Elektrische maaiers zijn licht en handig voor gazons vlak bij uw huis en uw stopcontacten. Gebruik er altijd één met een stroomonderbreker, leg de kabel over uw schouder en maai geen nat gras. Benzinemaaiers zijn zwaarder, maar aangezien er geen kabel is, zijn ze handiger op grote gazons. Cirkelmaaiers kunnen ook nat gras maaien. Een goede benzinemaaier gaat een leven lang mee, als u hem tijdens de winterrust laat onderhouden.WOLF-Garten Benzinemaaier - Select 4200
Benzine 42cm

€ 329,95    

Benzine 42cm

Goede prestaties tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Dit is wat WOLF-Garten SELECT kenmerkt.

Bestel direct
WOLF-Garten - VS 302 E - Elektrische verticuteermachine
Elektrisch 30cm

€ 119,-    

Elektrisch 30 cm

Deze elektro verticuteermachine heeft een motorvermogen van 1.200 Watt, is centraal 5-voudig in diepte instelbaar en is uitgevoerd met kabelbeschermer

Bestel direct
WOLF-Garten - VA 346 E - Elektro verticuteermachine
Elektrisch 34cm

€ 221,56    

Elektrisch 34 cm

Elektrische verticuteermachine voor het gazononderhoud. Verwijdert gazonvilt uit uw gazon en laat het gras weer ademen.

Bestel direct
Wolf-Garten verticuteermachine Ambition V378E
Elektrisch 37cm

€ 375,19    

Elektrisch 37 cm

De AMBITION V 378 E is ideaal om het gazon te verticuteren, zo kunnen licht, lucht, water en voedingsstoffen weer goed doordringen tot de gazonwortels

Bestel direct
WOLF-Garten - VA 357 B BE - Verticuteermachine
Benzine 35cm

€ 599,-    

Benzine 35 cm

Deze Wolf-Garten VA 357 B verticuteert het vuil en vangt het op in de ruime opvangzak.

Bestel direct
Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Graszoden leggen Schoten

Betty


5

"Wat een prettige samenwerking met deze mannen!"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Gazononderhoud september 2017

September is een echte overgangsmaand, het najaar zit eraan te komen! Wat voor gevolgen heeft dit voor het onderhoud van het gazon in de maand september?

Lees verder
Overzicht

Cirkelmaaiers

Deze grasmaaiers zijn ideaal voor een gebruiksgazon en lang gras. Sommige kunnen ook mulchen of strepen rollen. Er bestaan ook elektrische cirkelmaaiers op een luchtkussen die weinig inspanning vergen en handig zijn op steile hellingen. Slijp geregeld de messen.

Zitmaaiers

Deze zijn handig voor grote gazons, vanaf ongeveer 400 m² grasmatten. U moet echter ook over de nodige ruimte beschikken om hem op te bergen, binnen bereik van uw gazon.

Cilindermaaiers

Dit type wordt gebruikt om een mooi gestreept gazon te verkrijgen. De beste afwerking van delicaat siergras verkrijgt u bij een model met 6 of meer messen. Handmaaiers hebben gewoonlijk 4 messen. Ze zijn ideaal voor kleine gazons, want ze zijn lichter en kleiner dan maaiers met een motor. Geregeld slijpen en onderhouden is vereist voor de beste prestaties.

Bosmaaiers

Deze maaiers zijn handig voor lang gras en waar het gazon langs een muur groeit. Sommige bosmaaiers kunnen zo worden afgesteld dat ze verticaal maaien. Niet gebruiken vlak bij een boom, want de nylondraad kan de schors beschadigen.

 


WOLF-Garten Kooimaaier TT 300 S
Kooimaaier 30cm

€ 79,95    

Kooimaaier 30 cm

De WOLF-Garten Kooimaaier TT 300 S is een ideale handmaaier voor de kleinere tuinen.

Bestel direct
WOLF-Garten Kooimaaier TT 350 S
Kooimaaier 35cm

€ 78,97    

Kooimaaier 35 cm

De WOLF-Garten Kooimaaier TT 350 S is een ideale handmaaier voor de kleinere tuinen.

Bestel direct
WOLF-Garten Kooimaaier TT 380 DL
Kooimaaier 38cm

€ 97,08    

Kooimaaier 38 cm

De WOLF-Garten Kooimaaier TT 380 DL is een ideale handmaaier voor de kleinere tuinen.

Bestel direct
WOLF-Garten 3200E Select Elektrische Grasmaaier
Elektrisch 32cm

€ 79,90    

Elektrisch 32 cm

Goede prestaties, robuust, eenvoudig te bedienen en aantrekkelijk geprijsd. Dit is wat WOLF-Garten S serie kenmerkt.

Bestel direct
WOLF-Garten Select 3800 E Elektrische Grasmaaier
Elektrisch 38cm

€ 119,-    

Elektrisch 38 cm

Goede prestaties, robuust, eenvoudig te bedienen en aantrekkelijk geprijsd. Dit is wat WOLF-Garten S serie kenmerkt.

Bestel direct
Klanttevredenheid

Klanten waarderen Gras en Groen met een 9,2

alt tag 3

Grasmatten leggen altijd binnen 14 dagen

alt tag 4

3 maanden garantie bij graszoden leggen

Gras en Groen

Wilt u premium grasmatten laten leggen? Gras en Groen heeft een aanleg service. Vanaf € 5,- per m² komen wij egaliseren, de ondergrond bemesten en de graszoden leggen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf grasmatten leggen? Lees dan hier een uitgebreid stappenplan. Met de instructies kunt u zelf aan de slag. De graszoden kunt u online bestellen.

Lees meer
Gras en Groen

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van de grasmatten van Gras en Groen Graszoden? U vindt hier uitgebreide informatie over de premium kwaliteit graszoden die wij leggen.

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen