Geel gras

Dat uw gazon uit geel gras bestaat, kan verschillende oorzaken hebben. Om ervoor te zorgen dat uw gazon weer snel de mooie groene kleur heeft die het behoort te hebben, is het zaak om de oorzaak zo snel mogelijk te achterhalen. Dat het gras geel kleurt doordat het slechte groeiomstandigheden kent en daardoor aan het afsterven is, staat vast. De reden waarom het gras geel is gekleurd, kunt u zoeken in onderstaande oorzaken.

Oorzaken van geel gras



Geel gras
Geel gras
Geel gras
Geel gras
Geel gras

Tekort aan water

Het gras in uw tuin heeft behoorlijk wat vocht nodig om er mooi uit te blijven zien. Niet alleen heeft het veel water nodig voor de groei, maar ook om zich tegen uitdroging te beschermen. Het gazon ligt veelal pal in de zon en bij warm weer verliest het daardoor veel vocht. Om het gazon in goede conditie te houden, dient u dan ook van tijd tot tijd de sproeiers aan te zetten. Dit zorgt ervoor dat het gazon mooi dicht bezet blijft, niet geel kleurt en geen kans geeft aan onkruid of mos.

Teveel aan water

Een teveel aan water zorgt ervoor dat het gras verzuipt. Gras heeft graag droge “voeten”. Het groeit daarom ook het best op lichte zandgronden die een goede drainerende werking hebben. Wanneer het gazon lang nat blijft, kunt u proberen het probleem op te lossen door het te beluchten. Mocht dit niet werken, dan is het aanleggen van gazondrainage wellicht de beste optie.

Tekort aan meststoffen

Wanneer uw gazon te weinig voeding heeft, zal het langzaam groeien maar daardoor ook de diepgroene kleur verliezen. Het gras kleurt daardoor lichtgroen. Het advies van Gras en Groen Graszoden is om het gazon elke 4 weken te bemesten. Zo weet u zeker dat uw gazon voldoende meststoffen heeft voor een gezonde groei. Informatie over de verschillende meststoffen, de manier van toepassen en de dosering ervan vindt u op de pagina over gazon bemesten.



   

   

   

Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Grasmatten leggen Nijlen

Yves Hendrickx


5

"Geen loze beloften of kleine lettertjes. What you see is what you get!"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Wat kunt u doen tegen mollen?

Waarom duiken juist in de winter mollen op in uw tuin en wat kunt u er tegen doen? Lees snel verder!

Lees verder
Overzicht

Insecten

In de grasmat in uw tuin kunnen twee soorten insecten voor gele plekken in het gazon zorgen. Zowel engerlingen als emelten eten de wortels van het gras weg. Doordat de wortels van het gras zijn aangetast, kan het gras onvoldoende vocht opnemen uit de grond. Het gras zal daardoor plaatselijk uitdrogen en geel kleuren. Informatie over de insecten en de bestrijding ervan vindt u op de pagina engerlingen of emelten.

Schimmelziekten

Zowel rooddraad als sneeuwschimmel zorgen ervoor dat het gazon geel kan kleuren. De aangetaste delen van het gazon dient u dus goed te inspecteren op kenmerken van de schimmelziekten. Deze kenmerken kunt u vinden op de pagina over rooddraad en sneeuwschimmel.

Verbranding

Het gazon in uw tuin kan ook verbranden. Dit betekent niet dat het gazon brand heeft gevat, maar dat meststoffen vocht aan het gras hebben onttrokken. Verbranding treedt op wanneer u niet of onvoldoende sproeit na het geven van kunstmest. Overbemesting kan hier overigens ook aan ten grondslag liggen. Meer informatie vindt u op de pagina’s gazon bemesten en verband gazon.


   

Gardener Gold 10
Gardener Green 7

€ 22,50    

Emmer met 7 kg

Gardener Green is een uitgebalanceerde mest voor uw gazon.

Lees verder
Myco gazon
Myco gazon ECO.

€ 51,75    

Myco gazon 25 kg

100% organische gazonmest van Ecostyle voor het bemesten van uw gazon.

Lees verder
Klanttevredenheid

Klanten waarderen Gras en Groen met een 9,2

alt tag 3

Grasmatten leggen altijd binnen 21 dagen

alt tag 4

3 maanden garantie bij graszoden leggen

Gras en Groen

Wilt u premium grasmatten laten leggen? Gras en Groen heeft een aanleg service. Vanaf € 5,50 per m² komen wij egaliseren, de ondergrond bemesten en de graszoden leggen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf grasmatten leggen? Lees dan hier een uitgebreid stappenplan. Met de instructies kunt u zelf aan de slag. De graszoden kunt u online bestellen.

Lees meer
Gras en Groen

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van de grasmatten van Gras en Groen Graszoden? U vindt hier uitgebreide informatie over de premium kwaliteit graszoden die wij leggen.

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen