Gazon ziekten en plagen

Ziekten en plagen kunnen ertoe bijdragen dat het gazon er minder fraai uitziet dan u zou wensen. De groei van het gras wordt geremd, de grasmat kleurt van donkergroen naar lichtgroen of zelfs geel. Andere ontsieringen aan het gazon zijn kale plekken, heksenkringen en paddenstoelen. Problemen aan het gazon zijn onder te verdelen in een aantal verschillende categorieën. In hoofdlijnen kunnen de problemen teruggebracht worden tot problemen door schimmels, ongedierte en verkeerd onderhoud. Gelukkig is er voor vrijwel elk probleem een bijpassende oplossing. Door de oorzaak van het probleem te achterhalen, vindt u vaak automatisch de oplossing ervoor.

 

Gazon ziekten en plagen door dieren en insecten

De natuur in de omgeving van uw tuin draagt bij aan een levendige tuin. Vogels, vlinders, kikkers, etc. zullen de weg weten te vinden naar uw tuin. Zeker wanneer u bij de tuinaanleg rekening houdt met deze potentiële bezoekers. De natuur kan u ook enkele onaangename verrassingen bezorgen. De vervelendste lijkt wellicht de mol. In één nacht kunnen de kleine gravers enkele molshopen hebben gevormd die uw gazon lelijk kunnen ontsieren. Er zijn echter insecten die zich in de grond bevinden en dus ongemerkt nog grotere schade aan uw gazon kunnen veroorzaken. Engerlingen en emelten zijn larven die zich onder de grond tegoed doen aan het gras. Het gras kan hierdoor afsterven, en vogels die dol zijn op deze insecten kunnen uw gazon letterlijk omploegen op zoek naar deze lekkernijen. Meer informatie hierover vindt u via onderstaande links.Gazon ziekten en plagen 1
Gazon ziekten en plagen 2
Gazon ziekten en plagen 3
Gazon ziekten en plagen
Gazon ziekten en plagen 5

Problemen door schimmels

Schimmels kunnen ervoor zorgen dat er ziektes in uw gazon ontstaan. Deze leiden tot paddenstoelen en verkleuringen van het gazon. In het ergste geval zal het gras zelfs geheel afsterven. Het weer is vaak de oorzaak, maar goed onderhoud helpt problemen absoluut te voorkomen. Oplossingen voor de problemen vindt u via onderstaande links.

 

Problemen door onderhoud

Het verkeerd of juist niet uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan het gazon leidt onherroepelijk tot problemen aan het gazon. Hoewel het gazon vrijwel altijd uit zichzelf weer herstelt, kunt u het gazon ook helpen om te herstellen. Problemen die ontstaan door het onderhoud vindt u via onderstaande links.Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Grasmatten leggen Brecht

Karla Peters


5

"Personeel was vriendelijk. Prijs was het absoluut waard."

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Gazononderhoud september 2017

September is een echte overgangsmaand, het najaar zit eraan te komen! Wat voor gevolgen heeft dit voor het onderhoud van het gazon in de maand september?

Lees verder
Overzicht

Bestel producten om uw problemen te verhelpen

 


Compo floranid

€ 16,75    

Compo floranid

Compo floranid 3 kg gazonmest. Langwerkende gazonmest die uw gazon in haar behoeften voorziet!

Bestel direct
Compo najaar

€ 35,95    

Compo floranid

Compo floranid najaar. De gazonmeststof die uw gazon extra sterk de winter in helpt.

Bestel direct
Compo onkruid

€ 22,25    

Compo floranid

Compo floranid onkruid 3 kg. Voor het effectief bestrijden van gazononkruid en het bemesten van uw gazon.

Bestel direct
Graszaad 1,0 kg

€ 13,75    

Graszaad

Graszaad speelgazon 1,0 kg. Voor het bijzaaien en herstellen van kale plekken in uw gazon.

Bestel direct
Herstelgazon 1kg

€ 13,50    

Herstelgazon 1kg

Herstelgazon graszaad 1 kg. Geschikt voor het extra snel herstellen van kale plekken in uw gazon.

Bestel direct
Cocopeat

€ 9,49    

Cocopeat 40 liter

Ecostyle cocopeat 40 liter. Voor het bespoedigen van de ontkieming van graszaad. En afdekken van kale plekken in het gazon.

Bestel direct
Klanttevredenheid

Klanten waarderen Gras en Groen met een 9,2

alt tag 3

Grasmatten leggen altijd binnen 14 dagen

alt tag 4

3 maanden garantie bij graszoden leggen

Gras en Groen

Wilt u premium grasmatten laten leggen? Gras en Groen heeft een aanleg service. Vanaf € 5,- per m² komen wij egaliseren, de ondergrond bemesten en de graszoden leggen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf grasmatten leggen? Lees dan hier een uitgebreid stappenplan. Met de instructies kunt u zelf aan de slag. De graszoden kunt u online bestellen.

Lees meer
Gras en Groen

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van de grasmatten van Gras en Groen Graszoden? U vindt hier uitgebreide informatie over de premium kwaliteit graszoden die wij leggen.

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen