Gazon onkruid

Elk gazon krijgt vroeg of laat te maken met onkruiden. De zaden komen aangewaaid met de wind of worden er met de ontlasting van vogels ingebracht. Soms zitten ze aan onze schoenzolen gekleefd of in de vacht van huisdieren. Er zijn onkruiden die zich weten te handhaven, ondanks het regelmatig maaien van het gras. Overigens komen de meeste onkruiden uit de directe omgeving van het gazon. Borders rondom het gazon dienen goed schoongehouden en afgeschermd te blijven van het gazon. Uw eigen tuinplanten zaaien en wortelen vanuit de border in het gazon. Dit kan er ook voor zorgen dat uw gazon ontsierd wordt.Gazon onkruid
Gazon onkruid
Gazon onkruid
Gazon onkruid
Gazon onkruid

Het gebruik van herbiciden

Als het de bedoeling is dat u een volledig onkruidvrij gazon heeft, dan dient u elk plantje dat geen gras is te verwijderen. Het mag geen namelijk geen kans krijgen zich voort te planten. Soms is het gazon dermate vol gaan zitten met onkruiden, dat u niet ontkomt aan het gebruik van een herbicide. Er zijn selectieve verdelgingsmiddelen te koop die het gras sparen en de rest van de planten erin doden. De beste ervan zijn systemisch, hetgeen betekent dat ze door de plant worden opgenomen en naar de wortels worden getransporteerd. Daar doen ze hun vernietigende werk. Het onkruid gaat op deze manier volledig dood.

 

Het toepassen van herbiciden is het beste te doen in het voorjaar of zomer. Kort na of tegelijk met het bemesten van de grasmatten. Op deze manier slaat u twee vliegen in één klap. Het onkruid krimpt in elkaar, terwijl het gras zich explosief ontwikkelt. Het onkruid sterft af en wordt direct verdrongen door het gras.

Veel voorkomende onkruidsoorten in uw gazonAlgemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Grasmatten leggen Mechelen

Victor van Beerseel


5

"Perfect is uitgevoerd tot mijn algehele tevredenheid"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Maatregelen Gras en Groen in verband met Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

Lees verder
Overzicht

Een onkruidvrij gazon aanleggen

Zowel bij het zaaien als bij het leggen van grasmatten is het belangrijk dat u probeert een onkruidvrije start van het gazon te realiseren. Hoewel dit bij het leggen van grasmatten eenvoudiger is dan bij het zaaien, moet dit wel het doel zijn. Een onkruidvrije start begint met het verdelgen van het gazon en onkruid. Door de onkruiden te verdelgen voordat u deze verwijdert, voorkomt u dat de planten vanuit de wortel opnieuw beginnen uit te lopen.

 

Nadat de onkruiden zijn afgestorven, snijdt u het gras los van de ondergrond en voert u dit af. De grond die er onderuit komt, dient gefreesd te worden. Bij het leggen van grasmatten is het niet noodzakelijk om de grond eerst braak te laten liggen. De grasmatten die wij leggen zijn onkruidvrij en zijn dermate dicht bezet, dat de kans dat het onkruid zich door de zode heen weet te ontwikkelen nihil is.

 

Bij het zaaien is het braak laten liggen van de grond wel aan te raden. Opkomende onkruiden kunnen dan na 4 weken nogmaals bestreden worden, voordat men begint met het inzaaien. Tijdens het ontkiemen van het graszaad bestaat nog steeds de kans dat er onkruiden zijn die zich ontwikkelen in het gazon. Deze zullen door het regelmatig maaien veelal afsterven en bovendien worden deze verdrongen door het steeds dichter bezette gazon. Onkruiden die ondanks het maaien aanwezig blijven in het gazon, kunnen 10 maanden na het inzaaien bestreden worden met een onkruidbestrijdingsmiddel. Het gazon is voor die tijd nog niet sterk genoeg en zal door u beschadigd worden als u in een vroeger stadium deze bestrijdingsmiddelen toepast. Compo Floranid met onkruidbestrijder is een geschikt middel hiervoor.

 

Voor het onkruidvrij aanleggen van een gazon kunt u contact opnemen met Gras en Groen Graszoden. Via het offerteformulier kunt u de aanvraag indienen. Wij zullen dan binnen 24 uur contact met u opnemen over de uit te voeren werkzaamheden. U kunt al binnen 14 dagen verlost zijn van het door onkruid overwoekerde gazon!


Klanttevredenheid

Klanten waarderen Gras en Groen met een 9,2

alt tag 3

Grasmatten leggen altijd binnen 21 dagen

alt tag 4

3 maanden garantie bij graszoden leggen

Gras en Groen

Wilt u premium grasmatten laten leggen? Gras en Groen heeft een aanleg service. Vanaf € 5,50 per m² komen wij egaliseren, de ondergrond bemesten en de graszoden leggen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf grasmatten leggen? Lees dan hier een uitgebreid stappenplan. Met de instructies kunt u zelf aan de slag. De graszoden kunt u online bestellen.

Lees meer
Gras en Groen

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van de grasmatten van Gras en Groen Graszoden? U vindt hier uitgebreide informatie over de premium kwaliteit graszoden die wij leggen.

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen