Gazon bemesten

Net als alle andere tuinplanten heeft ook het gras voldoende meststoffen nodig om te kunnen groeien. Als u zich bedenkt hoeveel gras u jaarlijks na het maaien afvoert, dan kunt u zich ook wel voorstellen hoe hard dit nodig is om uitputting van de bodem te voorkomen. Het gras heeft de meststoffen N, P en K nodig om te kunnen groeien. Deze letters staan voor stikstof, fosfor en kalium. Eigenlijk horen hier ook nog enkele sporenelementen bij, maar gelukkig zijn die vaak van nature voldoende aanwezig in de bodem.

 

De functie van de verschillende meststoffen

N, P en K hebben elk een belangrijk aandeel in de groei van het gazon. Het ontbreken van een van de meststoffen zal leiden tot een slechte en onregelmatige groei. Bovendien zal het gazon niet de donkergroene kleur krijgen die gewenst is.

Verschillende onderdelen van gazonmest zijn:

 

Verschillende soorten meststoffen

Wie op zoek gaat naar gazonmest bij de Boerenbond of bij het tuincentrum, wordt wellicht overrompeld door het zeer grote aanbod aan verschillende meststoffen. Het is dan ook niet eenvoudig om de juiste meststof uit te zoeken. Alle verschillende meststoffen hebben zo hun eigen voor- en nadelen.

Het gazon kan op een aantal verschillende manieren van mest worden voorzien:

 

Bestel hier uw gazonmest en strooiwagen!gazon bemesten
gazon bemesten
gazon bemesten
gazon bemesten
gazon bemesten

Gras en Groen Graszoden adviseert u op het gebied van gazonmest

Gras en Groen adviseert het gebruik van organische gazonmest. Dit kan zijn Gardener Green of Myco gazon vanEcostyle(verkrijgbaar bij Gras en Groen Graszoden). Organische meststoffen bieden grote voordelen ten opzichte van kunstmestsoorten. Het heeft een langdurige werking en zorgt bovendien voor een actiever bodemleven. Dit bodemleven is van essentieel belang voor het omzetten van organisch materiaal naar meststoffen en het luchtig houden van de bodem. 

Mulchmaaien kan maar dan dient men wel met een aantal zaken rekening te houden. Mulch het gras alleen wanneer u meer dan eenmaal per week het gras maait. Anders is de hoeveelheid mulch te groot en vormt het een verstikkende viltlaag. Daarnaast is het af te raden te mulchen wanneer het gras nat of vochtig is. Het gemulchde gras hoopt samen en blijft achter op het gazon waar het een verstikkende werking heeft. Als laatste het advies om geen kunstmest te gebruiken in combinatie met mulchmaaien. In kunstmest zitten zouten die het bodemleven doden, terwijl de bacteriën en schimmels juist nodig zijn voor de afbraak ervan. 

Kunstmest Organische mest Mulchmaaien
+ Werkt zeer snel         + Milieuvriendelijk + Geen maaiafval
+ Ideale verhouding N, P, K + Werkt langdurig + Goedkoop
- Spoelt uit + Activeert het bodemleven - Verzuurt het gazon
- Elke 4 weken bemesten + Leid niet tot verbranding - Risico op vorming van een viltlaag

 

Tijdens het bemesten van het gazon dient u zorgvuldig te werk te gaan. Wanneer u niet op de juiste wijze bemest, is de kans erg groot dat de mest onregelmatig wordt verdeeld of tot verbranding leidt.

De wijze van bemesten

 Myco gazon
Myco gazon ECO.

€ 51,75    

Myco gazon 25 kg

100% organische gazonmest van Ecostyle voor het bemesten van uw gazon.

Lees verder
WOLF-Garten - Langwerkende gazonmest
Gazonmest 4,5kg

€ 23,95    

Gazonmest 4,5 kg

Iedere korrel bevat alle belangrijke voedingsstoffen voor het gazon.

Bestel direct
Wolf-Garten langwerkende gazonmest 20 kg
Gazonmest 20kg

€ 70,75    

Gazonmest 20 kg

Iedere korrel bevat alle belangrijke voedingsstoffen voor het gazon.

Bestel direct
Strooiwagen Perfect WE 430
Strooiwagen

€ 84,95    

Strooiwagen 20 L

Met deze strooiwagen worden eenvoudig graszaden, meststoffen, zand en zout verspreid.

Bestel direct
WOLF-Garten universele strooiwagen WE 330 2018
Strooiwagen

€ 38,45    

Strooiwagen 15 L

Met deze strooiwagen worden eenvoudig graszaden, meststoffen, zand en zout verspreid.

Bestel direct
Algemene actie Gras en Groen Graszoden

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Grasmatten leggen Destelbergen

Ter Schoor


5

"Perfecte service en kwaliteit!"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Wat kunt u doen tegen mollen?

Waarom duiken juist in de winter mollen op in uw tuin en wat kunt u er tegen doen? Lees snel verder!

Lees verder
Overzicht

Wilt u 100% organische gazonmest?

Dankzij de samenwerking met Ecostyle, kan Gras en Groen Graszoden professionele organische gazonmest aanbieden. De Gardener Green is hetzelfde type gazonmest als die men gebruikt bij het professionele onderhoud van gazons. De grasmat heeft baat bij Gardener Green. Deze organische gazonmest is perfect uitgebalanceerd en afgestemd op de behoeften van het gazon. Gardener Green of Ecostyle Myco Gazon kunt u bestellen bij uw aankoop van de graszoden. Onze medewerkers nemen deze dan mee op de dag dat wij de werkzaamheden bij u in de tuin komen uitvoeren.

Mest soort Inhoud Prijs Aantal m²
Gardener Green 3,5 kg € 12,50 35 m²
Gardener Green 7 kg € 22,50 70 m²
Ecostyle Myco Gazon 25 kg € 51,75 250 m²
 

Wanneer kunt u het gazon bemesten?

U begint met het bemesten van het gazon twee weken nadat wij de graszoden hebben gelegd. Het vormen van nieuwe wortels - en dus het aangroeien tot een volledig gazon - kost het gras erg veel kracht. Het heeft om die reden al snel extra meststoffen nodig. Vervolgens herhaalt u de bemesting elke 8 tot 10 weken gedurende het seizoen, lopende van eind maart tot en met eind september.

gazon-bemesten


Geef na september geen meststoffen meer aan het gazon. Het gras neemt deze door de verminderde groei niet meer op. Vooral stikstof dat daardoor in de grond blijft zitten is de oorzaak van veel gazonziekten. Heeft u een gazon dat voor de winter is aangelegd, geef dan de eerste bemesting direct na de eerste maaibeurt. Zodra het gras in het voorjaar weer begint met groeien, dan kan het de extra meststoffen die u geeft goed gebruiken.


Klanttevredenheid

Klanten waarderen Gras en Groen met een 9,2

alt tag 3

Grasmatten leggen altijd binnen 21 dagen

alt tag 4

3 maanden garantie bij graszoden leggen

Gras en Groen

Wilt u premium grasmatten laten leggen? Gras en Groen heeft een aanleg service. Vanaf € 5,50 per m² komen wij egaliseren, de ondergrond bemesten en de graszoden leggen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf grasmatten leggen? Lees dan hier een uitgebreid stappenplan. Met de instructies kunt u zelf aan de slag. De graszoden kunt u online bestellen.

Lees meer
Gras en Groen

Bent u benieuwd naar de kwaliteit van de grasmatten van Gras en Groen Graszoden? U vindt hier uitgebreide informatie over de premium kwaliteit graszoden die wij leggen.

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen